miercuri, 20 august 2014

Ion Grecea - Talida

" Drama ce o relatez in acest roman-confesiune putea fi traita de catre oricare dintre noi. Sper, deci, ca cititorii sa-i acode Talidei circumstantele atenuante de rigoare. Si poate mai mult decat atat..." - Ion Grecea.
   Romanul este scris sub forma unui 'jurnal' : " O femeie a ucis! A ucis un barbat, caruia i-a fost candva draga,poate ca si ea l-a iubit, nu stiu, nu-mi pot da seama, acum toate gandurile imi sunt invalmasite si zbuciumate, negre si tulburi ca si noaptea ce abia a trecut biciuita de viscol, aici in haurile dintre munti. Aceasta femeie sînt eu."
 Acest roman ne prezinta copilaria trista al personajului principal Talida, o fetita care isi duce existenta intr-o familie saraca alaturi de alti frati. In ciuda situatiei materiale, reuseste in viata, termina liceul si devine ceea ce isi doreste: profesoara. Insa, in ceea ce priveste iubirea, conditia ei materiala reprezinta un impediment. Prima ei dragoste din liceu este una imposibila intrucat se indragosteste de Mircea, fiul unui avocat. Diferentele dintre clasele sociale reprezinta un impediment in implinirea iubirii.  Desi reuseste sa se intretina singura si ar putea avea intreaga lume la picioare, Talida comite o crima. O crima care ii aduce sfarsitul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu