sâmbătă, 6 septembrie 2014

Anne Fortier - Julieta

" Tu ce ai face daca ai descoperi ca strămoașa ta este nimeni alta decât Julieta lui Shakespeare? Si ca in orașul natal te așteaptă o moștenire de familie aflata sub apăsarea unui blestem cumplit, dar si dragostea vieții tale, la fel de intensa ca in urma cu peste șase veacuri? "
     Anne Fortier s-a născut si a copilărit in Danemarca, pe țărmul Marii Nordului. A studiat Istoria ideilor la Universitatea Aarhus, iar numeroasele ei calatorii de studii au purtat-o in Norvegia, Statele Unite, la Paris si la Oxford. După ce și-a obținut doctoratul, s-a stabilit in SUA, unde a fost coproducătoare a documentarului Fire and Ice: The Winter War of Finland and Russia, distins cu premiul Emmy in 2007, an in care Anne Fortier își începe colaborarea cu Institutul de Studii Umaniste din Washington D.C. A debutat ca scriitoare in 2005, ca o fantezie gotica intitulata Shepherds on the Mountain, publicata in Danemarca. In 2008, romanul Julieta a fost achiziționat de Random House , iar intre timp drepturile asupra traducerii au fost vândute in treizeci de tari.
          Plin de mister, pasiune si suspans, romanul Julieta este o abordare inedita si îndrăzneață a povestii de dragoste care a stat la baza celebrei piese shakespeariene Romeo si Julieta. Cartea a carei acțiune se petrece, in cea mai mare parte, in decorul romantic al orașului Siena, descrie aventurile incredibile ale tinerei Julie Jacobs.
Julie Jacobs, a carui nume real este Giulietta Tolomei, primeste in urma mortii matusii sale Rose o cheie si o scrisoare in care ii dezvaluie adevarata identitate. Matusa Rose ii schimbase Giuliettei numele atunci cand a luat-o sub custodia ei. Desi de-a lungul vietii, matusa Rose nu ii permisese fetei sa mearga in Italia, acum, ea trebuie sa plece in cautarea comorii a carui cheie o primise. Astfel, Julie porneste spre Siena facandu-si pe drum o noua prietena care se dovedește a fi nimeni alta decât bunica lor. Ajungand in Siena revendica asa zisa comoara lasata de mama ei intr-o banca. Inauntrul ei nu se afla decat niste foi pe care intr-un final, Julie decide sa le citeasca. De asemenea, Julie gaseste alti membrii ai familiei care sunt extrem de bucurosi sa o vada. Apare si sora ei care ii duce adevărata scrisoare a mătușii Rose. Pe parcursul romanului cele doua, mai ales Julie încearcă se refacă acel puzzle pornind de la foile si poveștile pe care i le lăsase mama ei, descoperind in final cine este, cu adevărat, tatăl lor, statuia si multe alte lucruri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu